کاوش موضوع اسیدهای آمینه
صفحه اصلی
اسیدهای آمینه
اسیدهای آمینه یا آمینواسیدها ترکیباتی آلی متشکل از گروههای عاملی، آمینو و کربوکسیلیک اسید هستند. بیش از ۵۰۰ آمینواسید در طبیعت وجود دارد. این ترکیبات را میتوان بر اساس مکان گروههای عاملی هسته، بهعنوان اسیدهای آمینه آلفا (α-)، بتا (β-)، گاما (γ-) یا دلتا (δ-) طبقهبندی کرد. مهمترین آنها آمینواسیدهای آلفا هستند. در زیستشیمی اسیدآمینههایی که در آنها گروههای آمینو و کربوکسیلیک اسید هر دو به کربنی یگانه چسبیدهاند، آمینواسید آلفا میگویند.
۲۲ اسیدآمینه آلفا واحدهای تشکیلدهنده پروتئین هستند. دستهبندی دیگر بر اساس قطبیت، یونیزاسیون و نوع گروه زنجیره جانبی (آلیفاتیک، غیر حلقوی، معطر، حاوی هیدروکسیل یا گوگرد و غیره) مربوط میشوند. اسیدهای آمینه در هنگام ساختهشدن پروتئینها طبق رمز ژنتیکی بر اساس الگویRNAیپک یا mRNA به یکدیگر میپیوندند. اسیدهای آمینه علاوه بر نقش در ساخت پروتئینها، در تعدادی از فرآیندها مانند انتقال پیامهای عصبی و بیوسنتز شرکت میکنند. گمان میرود که آنها نقش کلیدی در پیدایش حیات روی زمین داشتهاند.... بیشتر در ویکی پدیا